Kalifornia

2010.05.07.

Perzsa ember a szemüvegét igazgatta a száránál fogva, két ujjal csippentve, hogy ne tűzzön a szemébe az erős kaliforniai nap. Messze, fent a hegyeken épült az új háza, odanézett és hunyorított, látta a kanyargó színes falakat, a napégette cserepeket, az ablakok tükreit.

Mögötte zúgott az óceán.

Állt így egy darabig, forgolódott az út szélén, lenézett a vízre, majd a tekintete felsiklott a szikkadt dombokra maga előtt. Háttal nekidőlt a kocsijának, és rágyújtott egy vékony cigarettára.

Megszólalt a telefonja. A zsebébe nyúlt érte, rápillantott a számra, majd felpattintotta.

– Igen?

– Megint telefonált – mondta a hang az irodából.

– És mit mondtál neki?

– Hogy a házadat építed, és még egy hét, vagy kettő, három, mire megnézed a képeket.

Nem szólt bele. Várt.

– Majd én visszahívom. A jövő héten – folytatta a hang.

– Rendben. De tudod, hogy nem érek rá most ezzel foglalkozni.

– Persze, persze.

Összecsapta a telefont, a zakója zsebébe csúsztatta. Tovább hunyorított, majd felnézett a szikrázó fakókék égre. Egy helikopter szállt el felette az óceán felől, enyhe fordulatot vett, és a völgy mentén az épülő háza felé tartott.

Még egy utolsót szívott a vékony cigarettából, két ujjal csippentve megfogta, és a szürke aszfaltra hajította. Az autójához lépett, beszállt, beindította, majd nagy gázt adott, fel az úton, az új házához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erdektelen.blog.hu/api/trackback/id/tr941981642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

rss

 

 

süti beállítások módosítása